مقدمه:
امروزه با توجه به تحولات جهانی و توسعه صنعت از طرفی و افزایش جمعیت و تقاضای رفاه نسبی از طرف دیگر روند مصرف سوخت و انرژی را در جهان به طور سریعی افزایش داده است، به طوری که اگر این سیر صعودی مصرف بنحوی کنترل و بهینه نشود شکی نیست که منابع انرژی موجود بخصوص منابع فسیلی در فاصله زمانی کوتاهی تمام شده و بشر را به جهت استفاده های متنوعی که در صنایع مختلف از این ماده به عمل می آید با مشکل جدی رو به رو خواهد کرد.
لذا ایجاب می کند در کشور در حال توسعه ای همچون ایران که جهت پاسخ به توسعه خود نیازمند انرژی است و متأسفانه با توجه به مصرف بالای آن که عمدتا بصورت غیر عادی مصرف می شود راهکار های مناسبی در جهت هدایت و استفاده بهینه از این انرژی طراحی و اجرا گردد.
یکی از موارد استفاده از انرژی فسیلی در ایران مصرف در جهت تامین گرمایش فضای موجود مسکونی ، اداری و صنعتی است که سالانه مقادیر متنابهی از سرمایه های ملی در این زمینه مصرف می گردد.
برای یافتن راهکاری مناسب در این جهت به نظر می رسد تنها باید به سراغ طراحان و مجریان خصوصا تأسیسات سرمایشی و گرمایشی کشور رفت ، چرا که این رشته از خدمات در کشور ما هنوز متولی مشخص و مسئولی ندارد و طراحان و مجریان در اکثر موارد تنها با تکیه بر تجربیات و سوابق قبلی خود اقدام به این کار می کنند که این نوع عملکرد باعث افزایش بی رویه مصرف انرژی گردیده و هزینه سنگینی را بر جامعه تحمیل می کند.
لذا باید جهت دستیابی به این مهم و همچنین از جهتی کمک به اقتصاد مملکت این امور به نحوی ساماندهی شده و از علوم و فنون جدید استفاده بهینه و مطلوب نمود.
گزارش محل کارآموزی:
محل کارآموزی اینجانب درمجموعه سازی طوس مشهد که شامل هشت شرکت بزرگ در زمینه ساخت قطعات خودرو می باشد که یکی از این شرکتها, شرکت پیشتاز قطعه سناباد, بوده است. که هر کدام از این شرکتها برای سرمایش و گرمایش این مجموعه از موتورخانه های حرارتی و کولر های ابی و گازی و برج خنک کن استفاده می کنند . که از وظایف من در این مجموعه تعمیر و نگهداری از این وسایل می باشد .
بر آورد مواد و مصالح پروژه:
برای بر آورد مصالح در انجام پروژه با صورت برداری باید نقشه ها و جزییات اجرایی را خوب مطالعه کرد و سپس از روی آن صورتی از اقلام و وسایل لازم را تهیه و برای تکمیل کار برداشت.در این مرحله کسی که وظیفه تخمین و بر آورد مصالح را بر عهده دارد باید ضریبی برای ریخت و ریزوضایعات در نظر بگیرد.بنابر این باید مقداری به طول بر آورد شده لوله ها اضافه کند.
سیستم تامین فشار:
سیستم تامین فشار تشکیل شده از یک منبع آب ، بوستر پمپ ، مخازن تحت فشار ، شیرها و لرزه گیر ها که در این سیستم آب توسط یک لوله “۲ از کنتور مشترک منبع هدایت می شود و یک انشعاب به طرف منبع و انشعاب دیگر به طرف کنتور های فرعی می رود . آب در خروجی منبع پائین توسط لوله “۲ خارج به یک کنتور “۲٫۵ هدایت شده وارد پمپ می شود . قبل از ورودی به کنتور یک لرزه گیر لاستیکی “۲ و قبل از ورودی پمپ بعد از کنتور ۲ لرزه گیر فولادی نصب می شود .بعد از پمپ هم ۲ لرزه گیر فولادی بصورت عمودی نصب شده و آب به کنتور”۲٫۵ هدایت شده . در بالای این کنتور ۳ مخزن تحت فشار نصب شده است این مخازن دیافراگمی هستند که در موقع روشن شدن بوستر پمپ به فشار پمپ کمک کرده و از فشار آمدن به بوستر پمپ و زیاد شدن عمر ان کمک می کنند.البته در این سیستم باید به نکات زیرحتماً توجه داشت:
۱)در خروجی کنتور و قبل از منبع شیر یکطرفه نصب شود
۲)یک لوله تخلیه و یک لوله سر ریز به منبع متصل می کنند
۳)در ورودی های کنتور یک صافی هم نصب می شود
۴) در خروجی مخزن یک لرزه گیر و یک صافی و یک شیر یکطرفه نصب میشود
در مورد PRESSURE SWITCH که روی بوستر پمپ نصب می شود وظیفه آن دستور دادن به پمپ و روشن شدن در مواقع کمبود فشار است که دریچه تنظیم آن بااستفاده از افت فشار در کل ساختمان دردورترین وسایل بهداشتی تنظیم میشود.
لوله کشی آب در داخل ساختمان:
احتیاج به محاسبه مصارف F.uبرای تعیین قطر رایزر است و چون سیستم تامین فشار داریم و ساختمان اداری این مجموعه خیلی بزرگ نمی باشد یک رایزر “۴/۳ جوابگوی نیازاین مجموعه می باشد .
لوله کشی آتش نشانی:
برای لوله کشی آتش نشانی باید به موارد زیر توجه داشت:
به محض اینکه شیلنگ قرقره ها وسیله اطفاء حریق در مراحل اولیه توسط ساکنان این مجموعه می باشد باید چنان نصب شوند که به راحتی در دسترس باشند.معمولاً در سوله ها شیلنگ قرقره ها بر روی یک ستون در اواسط سوله قرار می گیرد که شیلنگ به تمام نقاط برسد . لوله های آتش نشانی شامل لوله های خشک و تر می باشند . لوله های خشک که در حالت عادی آب در آن وجود ندارد و لوله های تر که از منبع آتش نشانی پشت بام تغذیه می شود.
همانطور که در سیستم تامین فشار گفته شد مخزن ذخیره اب در بام نصب شده و یک لوله خروجی برای لوله های تر اتش نشانی به ان نصب می شود (در زیر منبع) که یک پمپ الکترو موتور دار نصب شده و فشار لازم را تهیه می کند . فشار لازم برای دور ترین شیلنگ قرقره از منبع ۲۰۰ KPA که چیزی در حدود ۲۹PSIمی باشد لازم است.
وقتی شیلنگ قرقره مورد استفاده قرار می گیرد افت فشار موجب می شود که FLOW SWITCH پمپ روشن شده و فشار لازم را تهیه کند . این سویچ قادر است جریانی به اندازه ۵/۱GPM را احساس کرده و پمپ اصل را تا زمانی که از شیلنگ و قرقره استفاده می شود روشن نگه میدارد .
در کنار لوله های تر لوله های خشک اتش نشانی هم مورد استفاده قرار می گیرد . برای لوله های خشک ۲/۱ ۲ مورد استفاده قرار می گیرد.شیر آن که به منبع ماموران آتش نشانی متصل می شود در بیرون ساختمان واقع شده است .
فهرست
۱٫ مقدمه …………………………………..۴
۲٫گزارش محل کار آموزی………………………….۵
۳٫براورد مواد و مصالح بروژه…………………….۶
۴٫سیستم تامین فشار…………………………….۶
۵٫ لوله کشی آب در داخل ساختمان…………………۷
۶٫ لوله کشی آتش نشانی…………………………۷
۷٫سیستم حرارت مرکزی…………………………..۸
۸٫ دستگاه های پخش کننده گرما…………………..۹
۸ -۱٫ رادیاتورها……………………………..۹
۸-۲٫ یونیت هیترها……………………………..۱۰
۹٫ سیستم لوله کشی…………………………….۱۱
۱۰٫ محاسبه شبکه لوله کشی حرارت مرکزی…………….۱۲
۱۰-۱٫ محاسبه دبی آب در لوله ها………………….۱۳
۱۰-۲٫ سرعت آب در لوله ها………………………۱۳
۱۰-۳٫ تعیین قطر لوله ها………………………..۱۴
۱۰-۴٫ محاسبه افت فشار در شبکه لوله کشی…………..۱۴
۱۱٫ موتور پمپ سیر کولاتور……………………….۱۵
۱۱-۱٫ نحوه اتصال موازی پمپ ها…………………..۱۶
۱۱-۲٫ نکاتی در مورد نصب پمپ های زمینی……………۱۶
۱۲٫ مخزن آب گرم دوجداره………………………..۱۷
۱۲-۱٫ محاسبه مقدار آب گرم مصرفی ، ظرفیت حرارتی و
حجم مخزن آب گرم……………………………….۱۸
۱۳٫ دیگ……………………………………..۱۹
۱۳-۱٫ دیگ های چدنی…………………………..۱۹
۱۳-۲٫ دیگ های فولادی………………………….۲۱
۱۳-۳٫ محاسبه ظرفیت دیگ………………………..۲۱
۱۴ . مشعل…………………………………..۲۲
۱۴-۱٫ مشعل گازی فن دار یا دمنده……………….۲۳
۱۴-۲٫ طرز کار مشعل گازی دمنده دار……………..۲۳
۱۵٫ مخزن انبساط………………………………۲۴
۱۵-۱٫ مخزن انبساط باز…………………………۲۴
۱۵-۲٫ مخزن انبساط بسته………………………..۲۶
۱۶٫ کنترل کننده ها……………………………۲۷
۱۶-۱٫ -کنترل کننده های دما (ترموستات)…………..۲۷
۱۶-۲٫ کنترل کننده های فشار……………………۲۸
۱۶-۳٫ کنترل کننده های سطح……………………..۲۸
۱۷٫ سیستم تهویه مطبوع…………………………۲۹
۱۸٫ اصول کار کولر گازی……………………….۳۰
۱۸-۱٫ ساختمان کولر گازی………………………۳۲
۱۸-۲٫ سرما سازی در کولر گازی………………….۳۵
۱۸-۳٫ مدار الکتریکی چند کولر گازی……………..۳۶
۱۸-۴٫دیاگرام کولر های گازی……………………۳۶
۱۸-۵٫نکته هایی که قبل ازنصب دستگاه بایدرعایت کرد..۳۸
۱۸-۶٫نحوه نصب یونیت خارج………………………۳۸
۱۸-۷٫نصب یونیت خارجی بالاتر از یونیت داخلی………۴۱
۱۸-۸٫نحوه نصب یونیت داخلی……………………..۴۱
۱۸-۹٫اتصال به شبکه برق……………………….۴۲
۱۸-۱۰٫جدول انتخاب فیوزوسطح مقطع کابل موردنیاز…..۴۳
۱۹٫وکیوم کردن دستگاه…………………………۴۴
۲۰٫شارژ دستگاه………………………………۴۵
۲۰-۱٫مراحل شارژ توسط مایع…………………….۴۶
۲۰-۲٫مشخصات فنی کولر های چند انشعابی……………۴۷
۲۰-۳٫عیب یابی و تعمیر کولر گازی………………..۴۸
دانلود فایل
:: موضوعات مرتبط:
دانشجویی ,
,
:: برچسبها:
کارآموزی سیستم تهویه ,
بررسی سیستم تهویه ,
تهویه مطبوع ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 220
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0